Последни две представления на спектакъла „Летище“ в Младежки театър

3 ноември, 2017 09:49 | Афиш, Култура | Няма коментари

Последни две представления на спектакъла „Летище“  в Младежки театър

 

На 10 ноември и 22 декември ще се изпълнят последните две представления на спектакъла „Летище“ в Младежки театър.

Постановката еобичана от публиката, но театърът залага на нови заглавия в репертоара си, които да предизвикват нови вълнения сред зрителите и да предложат повече разнообразие.

Премиерата на„Летище“ е през ноември 2012.Спектакълът е по пиеса на хърватската авторка Тена Щивичич и представлява динамичен и наситен разказ за пътуването през живота. Действието се развива в чакалнята на голямо летище, където всички полети са анулирани поради буря, а пътниците остават да чакат своето заминаване. На сцената се преплитат няколко сюжетни линии с различна тематика – среща със стара любов, изневяра, надежда за ново начало, умора от ежедневието.

„От нашето Летище никой не излита. И никой не каца. Ние разказваме историята на хора, задържани на него от обстоятелствата. За това, какво се случва, когато безумният ритъм на истеричния ни живот спре неочаквано, сякаш някой е дръпнал аварийната спирачка, и ние сме принудени да стоим на едно място, да се сблъскаме със самите себе си. Това е история за любовта, самотата, умората и надеждата… “ – казваВладимир Люцканов, режисьор на спектакъла и директор на Младежки театър.

Награди и номинации:

  • Номинация „Аскеер 2013” за поддържаща мъжка роля на Вежен Велчовски
  • Номинация „Аскеер 2013” за сценография на Елена Иванова

Младежки театър отправя покана към всички да посетят последните представления на спектакъла „Летище“.

 

Постановъчен екип:

Превод Русанка Ляпова

Режисьор Владимир Люцканов

Сценография и костюми Елена Иванова

Хореография Татяна Соколова

 

Участват: Ангелина Славова, Вежен Велчовски, Гергана Христова, Веселина Конакчийска, Искра Донова, Койна Русева, Кристина Янева, проф. д-р Атанас Атанасов, Николай Луканов, Стефан Мавродиев, Ярослава Павлова, Петко Венелинов, Мила Люцканова, Катерина Златарова, Мартина Апостолова, Златина Никифорова, Даниела Филипова, Габриела Станкова

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата