Ученик на световноизвестния пианист Лесли Хауърд гостува в България с виртуозна програма

15 ноември, 2017 13:04 | Култура | Няма коментари

 

 

Лудовико Тронканети ще представи клавирен рецитал в Камерна зала „България“
на 20 ноември от 19:00 ч.

 

Младият виртуоз Лудовико Тронканети е за първи път в България, по покана на Нов български университет, за да вземе участие в концерт от нов цикъл, представящ млади и талантливи инструменталисти пред българската публика. Тронканети е роден в Сиена през май 1991. Започва да учи пиано на 13 години и само една година по-късно е приет в Консерваторията в родния си град. През 2009 продължава обучението си в Лондон при световноизвестния пианист Лесли Хауърд – един от най-знаменитие клавирни виртуози, изпълнил и записал всички произведения за пиано на Ференц Лист и смятан за най-големия специалист в изпълнението на негова музика.

От 2010 г. Людовико Тронканети вече е концертиращ пианист и свири заедно с оркестри в престижни концертни зали на Италия. Участва в редица майсторски класове на пианистите Андреа Лучешини, Лесли Хауърд, Пиер Нарцисо Маси и много други. Като солист е участвал в много музикални събития, включително в Огледалната зала на Accademia dei Rozzi в Сиена, Teatro dei Rinnovati, Accademia Musicale Chigiana, Асоциация Montenapoleone в Милано.

Богатият репертоар на младия пианист включва произведения от Бах до големите композитори от началото на ХІХ век. През 2015 изпълнява концерт за пиано и оркестър от Макс Регер op.114 и заедно със своя преподавател Лесли Хауърд и участва в два концерта с музика на Ференц Лист в престижния Reform Club в Лондон.

В програмата на младия виртуоз в зала „България“ почитателите на клавирното изкуство ще имат възможността да чуят пиеси от Антон Рубинщайн и Ференц Лист.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата