Новогодишният концерт в НДК е наречен „Духът на Европа“

28 декември, 2017 17:03 | Афиш, Култура | Няма коментари

Новогодишният концерт в НДК е наречен „Духът на Европа“
 

Програмата включва произведения на европейски композитори

 

Традиционният новогодишен концерт с участието на Фестивалния симфоничен оркестър очаква своите почитатели на 1 януари 2018 г. от 18:00 часа в зала 1 на НДК. Тазгодишното му издание ще представи „Духът на Европа“ с произведения от европейски композитори от всички 28 държави – членки на ЕС.

С този концерт НДК отбелязва началото на годината, в която България ще председателства Съвета на ЕС. За солист бе поканен един от най-обичаните, световно-признати български цигулари  Светлин Русев – концертмайстор на престижния Оркестър на Романска Швейцария.

Диригент ще бъде Маестро Емил Табаков, който тази година навършва 70 години. Той е тясно свързан с историята на Новогодишния музикален фестивал в НДК- бил е дълги години негов музикален директор и диригент на Празничния новогодишен концерт. Маестро Табаков е сред най-утвърдените български диригенти, дирижирал е концерти на най-големите световни музикални сцени, бил е музикален директор и главен диригент на Симфоничния оркестър на Българското Национално Радио, на Симфоничния оркестър „Билкент“ в Анкара, на Белградската филхармония, на Софийската и Русенската филхармонии. Осъществил е записи на повече от 250 симфонични и оперни произведения  на компактдискове и е носител на множество професионални награди.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата