Родолюбиво тържество в българското училище „Св. Св. Кирил и Методий” в Лайден

21 март, 2018 13:11 | Образование | Няма коментари

Родолюбиво тържество в българското училище „Св. Св. Кирил и Методий” в Лайден

 

На 15 март 2018 г. по покана на Агенцията на Европейския съюз за сътрудничество в областта на наказателното правосъдие EUROJUST със седалище в гр. Хага, и специална покана от ръководителя на Националния офис на България в EUROJUST прокурор Иванка Которова, деца, учители и родители от Българското училище „Св. Св. Кирил и Методий” в Лайден, Нидерландия  взеха участие в празнично събитие на EUROJUST, посветено на Българското председателство на Съвета на ЕС. В събитието участва и посланикът на Република България в Кралство Нидерландия Румен Александров, както и много гости и служители на агенцията.

Греейки в красивите български национални носии, децата от училищната танцова група Хорце с ръководител А. Божикова и Вокална група Звънчета с ръководител В. Маринова очароваха всички със своите прекрасни изпълнения на български народни песни, българско хоро и ръченица. Децата представиха Детска ръченица и Шито хоро и песните Мори, пиле и Ой, Лазаре. Българските фолклорни ритми развълнуваха цялата публика и изпълненията на децата бяха изпратени с много усмивки и аплодисменти.

Нашите ученици с огромно желание и детски чар представят прелестта и красотата на българските народни традиции и показват колко искрено обичат и пазят българската искрица и култура далече от пределите на България.

 

Ариета Семерджиева

директор на Българското училище „Св. Св. Кирил и Методий” в Лайден, Нидерландия

 

 

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата