Славянка Стамова получи орден за офицерско звание на Академичните палми на Република Франция

20 март, 2018 12:55 | Образование | Няма коментари

Славянка Стамова получи орден за офицерско звание на Академичните палми на Република Франция

 

 

 

На 15.03.18 г. Славянка Стамова – дългогодишен директор и преподавател на Франкофонската програма по Мениджмънт на хотелиерството и ресторантьорство на Нов български университет в Албена, получи орден за офицерско звание Академичните палми на Република Франция. Почетното звание беше връчено на тържествена церемония от посланика на Франция – Негово превъзходителство господин Ерик Лебедел, и от аташето по сътрудничеството на Френски Институт в България – Ерик Перотел.

 

Орденът на академичните палми е държавно отличие на Франция, учредено през 1955 г. Първоначално с него се награждават само университетски преподаватели и служители. По-късно с ордена се награждават и личности с непедагогически професии, които имат заслуги към образователната система, културата и френския език.

 

Директорът на франкофонската програма по мениджмънт на хотелиерството и ресторантьорство на НБУ в Албена – Славянка Стамова поема франкофонската програма преди 21 години и до днес е неин директор. Първоначално програмата е съществувала като част от Международния институт по туризъм в Албена (Холандски колеж), но от 2004 г. става част от структурата на Нов български университет. В учебния план на програмата има застъпени много практически стажове, част от които се провеждат във Франция. Стажовете допринасят за адаптирането на български специалисти към професионалната среда, която ги очаква.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата