Козлодуй  отново посреща „Бъди грамотен“ на 24-ти май

23 май, 2018 14:23 | Бъди грамотен, Образование | Няма коментари

 

Козлодуй отново е домакин на събитие от Националната кампания „Бъди грамотен“. По случай  Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост ще се състои поредният правописен маратон, в който ще се включат стотици деца и възрастни. В град Козлодуй инициативата гостува за трети път.

От 11 ч. на 24. 05. 2018 г. пред Дома на енергетика всеки ще може да провери знанията си по български език и да получи безплатна консултация. За  отделните възрастови групи има различни тестове, а който реши теста си без грешка, получава награда.  При лошо време събитието ще се проведе във фоайето на Дома на енергетика.

Националната кампания „Бъди грамотен“ се организира от Академика БГ от 2009 г. Целта на инициативата е да се поощри правилното писане и да се стимулира интересът към българския книжовен език. Реализирани са близо 150 прояви с над 40 000 участници от всички възрасти в цялата страна.

Събитието, посветено на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, се организира с подкрепата на „АЕЦ Козлодуй“ ЕАД.

aec

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата