Райна Кабаиванска се завръща през септември за своя XVIII международен майсторски клас за млади оперни певци в Нов български университет

9 май, 2018 08:26 | Култура | Няма коментари

 

 

От 11 до 29 септември Райна Кабаиванска ще бъде в София за провеждането на своя XVIII международен майсторски клас за млади оперни певци, организиран от Нов български университет. Винаги през септември легендарната оперна актриса се завръща в България, за да работи с млади оперни таланти от целия свят, да споделя с тях своя невероятен сценичен и житейски опит.

Райна Кабаиванска ще прослуша лично кандидатите на 11 септември в Софийска опера и балет. Изискванията към тях са: да имат музикално образование или в момента да се обучават във висше музикално училище; да са на възраст до 32 години; да са подготвили пет арии по свой избор. Регистрацията вече е активна на http://www.rainakabaivanska.net и ще продължи до 7 септември. Измежду всички кандидати Кабаиванска ще избере 12 за участие в майсторския клас.

Тържественият галаконцерт на майсторския клас ще е на 29 септември в Софийска опера и балет. Тогава Райна Кабаиванска ще връчи и стипендиите от своя фонд в Нов български университет. Стипендианти на фонда през годините са над 80 млади оперни певци от България и чужбина, някои от които – Андреа Каре, Вероника Симеони, Мария Агерста, Витория Йео, Вирджиния Тола, Мария Радоева, Матео Десоле, София Соловий – вече покоряват най-престижните световни оперни сцени.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата