Дипломно модно ревю на студентите от бакалавърска програма „Мода“ на Нов български университет

8 юни, 2018 14:39 | Култура | Няма коментари

Дипломно модно ревю на студентите от бакалавърска програма „Мода“  на Нов български университет


Младите дизайнери ще представят „WE WEAR CULTURE/ BIOPHILIA“

На 11 юни от 19:00 часа в творческото пространство на Generator ще се състои дипломното ревю на студентите от бакалавърска програма „Мода“ на Нов български университет. Основните участници в проекта са Кристина Колодеева, Моника Димитрова, Калина Стоянова, Мерал Маринова, Ивияна Зашева, Виолета Дуцова, Михаела Димитрова, Калина Георгиева, Антоанета Пенева, Кристина Несторова, Мира Николова, Симона Симова, Боряна Петрова, Радостин Кехайов, Мая Иванова, Ребека Кичукова, Ирена Боева, Ева Георгиева, Христина Драганова, Цветина Йотова. Те ще демонстрират знанията и уменията си под менторството на гл. ас. д-р Кристина Савова и гл. ас. д-р Яна Дворецка, преподаватели от департамент „Дизайн“ на Нов български университет.

Младите дизайнери ще представят своя прочит на две различни теми:

Biophilia е пресечната точка на съвременните технологии с осъзнаването, че въпреки технологичния прогрес, продължаваме да сме част от природата. Вдъхновения за колекциите са както мащабни картини на изоставени сгради, превзети от буйна растителност, така и микроскопски изображения на кръвоносни съдове. С работата си студентите на НБУ задават въпроси за бъдещето на модата, отговорността на индустрията и възможностите за устойчиви практики в дизайна на облекла.

We Wear Culture разкрива различни перспективи на съвременния глобален свят – едновременно смален от информационните технологии и разединен от страхове и различия. Дизайнерите се вдъхновяват от исторически събития и техните дълготрайни последствия, от културата и естетиката на различни етноси, от метаморфозите на обществото.
Проектът е част от Майски дни на модата и се осъществява с помощта на Централен фонд за стратегическо развитие към Настоятелството на Нов български университет.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата