ВТУ уволни проф. Николай Проданов

6 ноември, 2018 08:02 | Образование | Няма коментари

ВТУ уволни проф. Николай Проданов

Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий“ уволни проф. Николай Проданов дисциплинарно заради неизпълнение на служебните задължения, съобщиха от университета.

Проданов е заместник-министър на правосъдието и според публикации в медиите е замесен в издаване на незаконни свидетелства за учителска правоспособност на 170 италиански граждани,.

Назначението на Проданов в правосъдното министерство беше от „Обединени патриоти“.

„С изненада прочетохме тиражирана информация, че Великотърновският университет е aнулирал свидетелства за педагогическа квалификация и е подал неверни данни в Националната агенция за oценяване и акредитация. Няма незаконно записани студенти, на които е издадено свидетелство за учителска правоспособност, включително и от Италия. Има обаче заповед за дисциплинарно уволнение с дата 5 ноември 2018 г. на проф. Николай Проданов като преподавател, който не си изпълнява задълженията във Великотърновския университет, но не и като зам.-министър на правосъдието. Можете сами да прецените кой организира тази акция срещу Великотърновския университет в навечерието на тържественото честване на 55-годишнината от неговото основаване“, пише в съобщението, разпространено от университета.

Проф. Проданов заяви в ефира на БНР, че е научил за дисциплинарното си уволнение от свои студенти и от сайта на университета. „Моето име се намесва по един недопустим начин в проверка, която се извършва от прокуратурата спрямо действия, извършени от ръководството на университета. И се правят недопустими инсинуации за това, че аз, едва ли не, в качеството си на заместник-министър на правосъдието бих могъл да упражня някакво въздействие,“ твърди Проданов. Той ще обжалва заповедта на ректора по съдебен път.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата