Извънредни дати за „Фантомът на операта“

10 януари, 2019 21:47 | Култура | Няма коментари

Извънредни дати за „Фантомът на операта“

 

Музикалният театър пуска нови дати за мюзикъла след изчерпване на билетите за всички спектакли преди премиерата

След изчерпване на билетите за всичките 11 спектакъла на „Фантомът на операта“ седмици преди премиерата, са поискани правата за допълнителни спектакли. Така  зрителите в България ще могат да гледат култовия мюзикъл на сцената на Националния музикален театър до края на март.  Допълнителните спектакли ще се играят на следните дати:

През февруари: 14, 15, 16 от 19 ЧАСА, 17 /от 17 часа/, 21, 22, 23 от 19 часа, 24-ти /от 17 часа/

През март: 23, 24 /от 17 часа/, 27, 28, 29 и 30 МАРТ

„ФАНТОМЪТ НА ОПЕРАТА“ Е НАЙ-СКЪПАТА ПРОДУКЦИЯ НА НАЦИОНАЛНИЯ МУЗИКАЛЕН ТЕАТЪР

Цели три години продължават преговорите по отстъпването на правата за постановката на сцената на Националния музикален театър. Те са дадени при възможно най-добрите условия. За това спомага и фактът, че през последните 20 години театърът създава силна традиция в поставянето на мюзикъли. На негова сцена са играни пет от най-прочутите творби на сър Уебър – „Йосиф и фантастичната му пъстра дреха“, „Исус Христос Суперзвезда“, „Котки“, „Евита“ и „Булевардът на залеза“.

Реализирането на „Фантомът на операта” е най-скъпата премиера на Националния музикален театър. Въпреки сериозните отстъпки, дадени от фирмата на Уебър, това са най-скъпите авторски права за мюзикъл в досегашната история на театъра. Допълнителни средства са инвестирани в мащабната сценография, озвучителната и осветителната техника, в изработването на близо 400 оригинални костюми.

„Фантомът на операта” ще е най-сложният спектакъл като декори и специални ефекти, правени досега на сцената на Националния музикален театър. Част от актьорите ще се движат по скеле, което е издигнато на височина шест метра над сцената. За мистериите и специалните ефекти в спектакъла се ползва професионалната помощ на илюзионисти и каскадьори.

Постановката в Националния музикалния театър залага на талантливия актьорски състав. В главната роля на Фантома ще се редуват младият солист на театъра Владимир Грудков и звездата от последната Евровизия Влади Михайлов. В образа на Кристин се въплъщават солистките на театъра Весела Делчева и Теменужка Трифонова, както и победителката от „Х фактор“ Християна Лоизукато гост-звезда.

Раул се изпълнява от младите солисти Денко Проданов и Александър Панайотов. В другата водеща роля на капризната примадона Карлота гледаме Катерина Тупарова и Зорница Дамянова. Като Мадам Жири се редуват солистките: Калина Ангелова, Людмила Козарева и Деница Шопова. Ролите на Фирмен и Андре – двамата търговци и настоящи собственици на Парижката опера – се изпълняват от доайените на Музикалния театър Христо Сарафов и Николай Борисов. Те се редуват в тези роли с Тодор Велков /Фирмен/ и Румен Григоров /Андре/. Участват солисти, хор, балет и оркестър на Националния музикален театър с диригент Юли Дамянов.

Режисьор на спектакъла е акад. Пламен Карталов. Гост-сценограф е проф. МиодрагТабачки от Сърбия. Художник на костюмите е Цветанка Петкова – Стойнова. Хореограф – Татяна Янева. Хормайстор и втори диригент – Людмил Горчев

Спектакълът се играе на български език. Автор на превода е Виктор Макаров.

След повече от 33 години на над 166 сцени по света, 140 милиона зрители и над 70 престижни награди, „Фантомът на операта“ ще покори сърцата и на взискателната българска публика.

Фантомът на операта е наблизо!

 

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата