В Англия ще изучават предмет „Осъзнатост“

7 февруари, 2019 12:51 | Образование | Няма коментари

Наред с часовете по математика, наука и история в много училища в Англия ще има нов предмет – осъзнатост, пише „Ню Йорк таймс“.

В близо 370 английски училища ще се разчупи шаблонът на традиционните учебни програми и децата ще имат този нов предмет. Това е пробна мярка към подобрение на психичното здраве на младите хора, смята британското правителство. Учениците ще работят със специалисти по психично здраве, с които ще изучават техники за отпускане, упражнения за дишане и други методи, които да „им помогнат да регулират емоциите си“.

Целта на програмата е да се проучи кои подходи работят най-добре за младите хора в един свят на бързи промени.
Новото обучение има и функция на изследване и ще продължи до 2021 г.
„Като общество ние сме много по-отворени за психичното си здраве от когато и да било преди, но модерният свят създаде нов натиск за децата“, коментира образователният министър Деймиън Хиндс. „Децата ще бъдат постепенно въведени във въпроси, свързани с психичното здраве, благосъстоянието и щастието още от началното училище“, допълни той.

Нововъведението се реализира няколко месеца след анкета на Националната здравна служба, която установи, че през 2017 г. едно на всеки осем деца в Англия на възраст между 5 и 19 години е страдало от психично разтройство.
 

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата