Изтичане на информация за европроекти от МОН имало още през 2017 г.

13 февруари, 2019 14:13 | Образование | Няма коментари

Изтичане на информация за европроекти от МОН имало още през 2017 г.

Данни за изтичане на информация от Министерството на образованието за европроекти има още от края на 2017 г.

Това съобщи пред bTV министърът на образованието Красимир Вълчев. Той направи коментар във връзка със скандала „Ало, Банов съм” и свързаните с него Ангел Ангелов, служител на просветното ведомство, и Иво Костов, негов близък.

В началото на февруари изпълнителният директор на Агенция „Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ Кирил Гератлиев обяви, че е заплашван от Ангел Ангелов. Тогава той посочи, че става дума за 80 млн. лв.

Министърът поясни, че става въпрос за изтичане на информация, която не трябва да ставае публична, защото това създава предпоставки за манипулиране на оценителния процес. По думите на министъра това означава, че „някой от бенефициентите знае как се развива оценителният процес”.

„Съмненията, че тази информация изтича по линията Ангел Ангелов – Иво Костов, се затвърдиха в агенцията през ноември миналата година – основно Кирил Гератлиев, който ми докладва”, каза още министърът.

Връзката между Ангел Ангелов и Иво Костов е публично известна в консултантски и академични среди, каза още министър Вълчев.

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата