Деца се състезават със знания за природата в поредната „Зелена олимпиада“

10 ноември, 2023 09:09 | Образование, Средно образование | Няма коментари

Деца се състезават със знания за природата в поредната  „Зелена олимпиада“

Да научат децата повече за природата и нейното опазване – това е целта на „Зелената олимпиада“. Децата ще се състезават онлайн със знанията си, а за отличниците са осигурени атрактивни награди. Инициативата се организира от 2011 г. от Академика БГ и ежегодно се подкрепя от Министерството на околната среда и водите.

За тазгодишното издание е подготвена богата гама от въпроси, свързани с растения, животни, изчезващи видове и български природни и национални паркове. След регистрация в онлайн платформата zelenaolimpiada.com всеки участник получава въпроси от затворен тип, като последният е отворен – необходимо е да се напише кратко есе. По него ще се определят крайните победители. Наградите са три таблета – по един за начален, среден и горен курс.

Регистрацията и решаването на тест ще бъдат възможни от 10.11.2023 до 10.12.2023 г. Победителите ще бъдат обявени на 14.12.2023 г. в сайта на олимпиадата.

„Зелената олимпиада“ е най-мащабното образователно събитие с екологичен характер. Със своя състезателен характер тя стимулира интереса на децата съм природата, формира отговорно отгошение към нейното опазване и допринася за изграждането на екологична култура.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата