„Пътят към душевен мир“ от Роси Вак, авторката на „ТИ си промяната“

22 май, 2024 07:29 | Книги | Няма коментари

„Пътят към душевен мир“ от Роси Вак, авторката на „ТИ си промяната“

На 23 май авторката на „ТИ си промяната“ се завръща с нова книга, озаглавена „Пътят към душевен мир, или Пътят към себе си“. Това е книга, която не само дава отговори, но и предизвиква читателя с въпроси, върху които да размишлява, обръщайки се към себе си. Премиерата ще се състои на 11 юни от 19:00 ч. в „Червената къща“ на ул. „Любен Каравелов“ 15 в сърцето на столицата.

В „Пътят към душевен мир, или Пътят към себе си“ (художник на корицата: Стефан Касъров, 328 стр., цена: 22 лв.) са разказани пет отделни истории, вдъхновени от реални случаи от практическата работа с клиенти на Роси Вак. Представен е пътят на тяхната трансформация. Героите са хора с типични психологически модели, произтичащи от базови детски травми, които ни държат в капан и ни пречат да живеем свободно.

Чрез тези истории авторката показва какво се случва в душата и ума на хора в депресивни и тревожни състояния, хора с емоционална зависимост, с комплекс за малоценност, с мазохистичен характер и други характерологични и личностни особености. Благодарение на книгата ще узнаете и как може да се освободите от някои състояния с помощта на различни психотерапевтични техники, съчетани с духовни и медитативни практики. Роси Вак разкрива и моменти от собствената си житейска история, като споделя любопитни факти около своето духовно пробуждане. Това преживяване я вдъхновява и ражда нови идеи, които е представила в книгата.

Росица Вакъвчиева е педагог по образование, но е практикувала различни занятия, от продавач до дизайнер. Известна е на своите интернет приятели и кореспонденти като Роси Вак. Казва за себе си, че се чувства психолог по душа, че съвсем естествено влиза в ролята на изповедник, че умее да усеща и съпреживява онова, което изпитва човекът отсреща. И понеже след психологията нейната втора страст е писането, Роси създава сайта http://www.sebepoznanie.com, започва да пише статии и да споделя всичко, което е научила за болката, страха, любовта, вярата от своите учители – книгите, от търсенията си, от личния си опит и от опита на другите. Тези статии, систематизирани, преработени и обновени, са събрани в първата ѝ книга – „ТИ си промяната”.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата