„Екомеждучасие“

„Екомеждучасие“

Идеята на „Екомеждучасие“ е да работи за екологичното образование на подрастващите. За тази цел е подготвена специална лектория. Тя включва научно-популярно експозе, видеоурок и забавна викторина на екологична тематика с награди. Всички материали са изработени от Академика БГ и са съобразени с интересите на децата от 7 до 13-годишна възраст.

Проектът „Екомеждучасие – Моят зелен град“ получи второ място в  Десетите награди за отговорен бизнес 2012. Той се реализира в три поредни издания съвместно с Кока-Кола ХБК. и е насочен към повишаване на знанията за опазването на природата.

В последните три години над 7 000 ученици погледнаха с други очи на природата след включването си в тази инициатива и активно проучиха начините за опазване на природата. Първото издание се проведе в  четири града: София, Банкя, Костинброд и Търговище. За няколко месеца се включиха над 2000 деца.

През 2013 г. „Екомеждучасие – Моят зелен град“ обхвана близо 5000 деца от цялата страна. Инициативата гостува във Варна, Пловдив, Плевен, Стара Загора, Велико Търново и Бургас.

През 2014-2015  г. инициативата откри екоклубове в училища, в които нямаше до този момент, и подпомогна действащи ученически екоклубове. Те получиха безплатна методическа помощ, както и помощни материали. В сайта Академика БГ се публикуват информации и снимки от всички прояви в страната.

„Екомеждучасие“ е атрактивна извънкласна форма, която до голяма степен компенсира липсата на дисциплина „Екология“ в учебните програми. За включване в проекта можете да се обадите на тел. 0898 61 89 62.

 

 

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още събития