Откриват три нови здравни факултета

13 юни, 2009 17:39 | Висше образование | Няма коментари

Откриват три нови здравни факултета

Магистърска програма по здравен мениджмънт ще открие през новата учебна година Медицинският университет в Пловдив, съобщи БТА. Там ще има нов факултет по обществено здраве, в който ще се предлагат бакалавърска и магистърска програма по „Управление на здравните грижи“.
Факултети по обществено здраве ще открият още и Русенският университет „Ангел Кънчев“ и Югозападният университет в Благоевград. Там желаещите да изучават кинезитерапия ще могат да придобият бакалавърска степен. Русенският университет ще предлага още и бакалавърска програма по ерготерапия, а Югозападният – по педагогика на обучението по физическо възпитание.
Нов „Стопански факултет“ ще бъде създаден в Университета по хранителни технологии в Пловдив. В него ще се обучават студенти в направленията – икономика, туризъм и общо инженерство.
„Академията на МВР“ пък закрива досегашния си факултет „Национална сигурност“. На негово място ще бъде открит факултета „Шенгенско право“. Той се създава във връзка с ангажиментите на България към Европейския съюз.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата