973-ма се явиха на изпит по биология в Медицински университет – Варна

10 юли, 2009 14:42 | Висше образование, Денят | Няма коментари

973-ма се явиха на изпит по биология в Медицински университет – Варна

Общо 973 кандидат-студенти се явиха на изпита по биология в Медицински университет – Варна, който се проведе на 10.07.2009 г. Подалите документи за специалностите медицина, дентална медицина и фармация за тази учебна година са общо 998, но 25 от тях не се явиха на изпита. 4 от работите на кандидатите бяха анулирани, защото бяха хванати да преписват.
Общият брой на подалите документи за кандидатстване в Медицински университет – Варна тази година е 1896 души. От 631 са за медицинския колеж, медицинска сестра и акушерка, а 114 за зъботехници. Други 114 са поискали да учат здравен мениджмънт, а 39 – управление на здравните грижи – бакалавър.
В 7:50 часа кандидат-студентът Борис Красимиров Николов от Дупница изтегли въпросите за изпита във ІІ-а аудитория:
1. Сърце и кръвоносни съдове. Сърдечна дейност (8 клас)
2. Плазмена мембрана-структура и транспорт на вещества през плазмената мембрана (9 клас)
3. Свързано унаследяване и кросинговър (10 клас)
Тегленето на въпросите стана в присъствието на комисия в състав: проф. д-р Анелия Клисарова, дмн – ректор на Медицински университет, доц. д-р Негрин Негрев, дм – зам.-ректор по Учебната дейност и доц. д-р Хампо Диванян, дм – председател на комисията за преглеждане и оценяване на писмените работи по биология
Изпитът по биология се проведе в 17 аудитории в МУ-Варна, във Факултета по дентална медицина, в болница “Св. Марина”, в Икономическия университет и в Медицинския колеж към МУ-Варна.
Следващият изпит е на 17 юли – по химия, а на 20 юли е изпита по моделиране за зъботехниците. Изпитът по биология за колежа, медицинските сестри и акушерките е на 22 юли. За управлението на здравни грижи има два изпита – на 14 юли е писменият изпит по социална медицина, а на 23 юли е устният.
Тази учебна година Медицински университет – Варна ще приеме общо 349 студенти държавна поръчка, със 80 повече от 2008-а. 120 от тях са в специалността медицина, 30 – дентална медицина, 20 – фармация, 75 – колеж, 20 – акушерки, 60 – медицински сестри, 12 – здравен мениджмънт и 12 – управление на здравните грижи.
Резултатите от първото класиране се очаква да са готови първите дни на август.

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата