Жени Живкова: Има проблем с грамотността

18 август, 2009 15:03 | Бъди грамотен | 1 коментар

Жени Живкова: Има проблем с грамотността

Новото правителство трябва да изработи една адекватна стратегия за младежта на България. Това каза за Агенция „Фокус” Евгения Живкова – председател на Фондация „Людмила Живкова”. По думите й трябва да се помисли какво е необходимо на младите хора и да се работи активно с тях. „Не е лесно младите хора да бъдат организирани, да бъдат мотивирани да са активни в обществото”, каза Живкова. Според нея е важно да се продължи реформата в образованието с адекватни мерки, за да може децата, които учат в страната, да бъдат по-грамотни. През последните години се наблюдава изключително голям проблем с грамотността на децата, които излизат от училище, подчерта Живкова. „От осем години работя в тази област и винаги имам готовност за съдействие в тази насока”, посочи тя.
На въпрос какво трябва да се направи, за да бъде прекратено застрояването на територията на Монумента „Знаме на мира” в столицата, Живкова обясни, че това е безвъзвратно изгубен терен. „Комплексът е публична-държавна собственост и трябва да бъде стопанисвана като такава. Това е изключителен паметник за България. Там има камбани от много страни и продължават различни държави да подаряват камбани. Последната дарена на комплекса камбана е от Индонезия. Трябва добре да се помисли в каква насока ще се действа, за да се възстанови красотата на паметника”, подчерта Живкова.
Фондация „Людмила Живкова” ще започне след нова година активната подготовка за провеждането на Асамблея „Знаме на мира” през месец юни 2010 г. От Фондацията предвиждат в асамблеята да се включат български деца, които живеят в чужбина и по този начин те да се докоснат до своята родина и до това, което става тук, да популяризират инициативата навън и да станат посланици на своята държава.

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. Silvy коментира на 23 август, 2009 г., 16:25 ч.

    Проблемът с грамотността е огромен. Това е бомба със закъснител, не трябва да се подценява.