На 12-и август честваме Международния ден на младежта

12 август, 2009 11:18 | Свободно време, Средно образование | Няма коментари

На 12-и август честваме Международния ден на младежта

Международният ден на младежта – 12 август – тази година се чества под мотото „Съхраняването на природните ресурси: Нашето предизвикателство. Нашето бъдеще!”.
По повод международния ден на младежта МОМН организира различни младежки прояви в страната:
Във Варна се предвижда излъчване на телевизионни и радиопредавания, посветени на празника. В Младежкия информационно-консултантски център, район Владиславово, ще се проведе младежки хепанинг „Да спрем агресията”. Там ще има и изнесена приемна  на младежките информационно-консултантски центрове от Варна с игри, състезания, викторини и изложба.
В Хасково се провежда  екологична акция за почистване на района около хижата и  брега на р. Арда край град Маджарово с помощта на доброволци от „Младежкия информационно-консултантски център – Хасково”. Презентации на тема „Младежка активност” ще бъдат представени от сдружението в Тополовград „Просто приятели”, от сдружението „Фаст Френд” от Харманли и от „Детски  и младежки център” – Димитровград. Фотоизложба „Най-интересните наши дейности през 2008/2009 г.” ще бъде подредена в Младежкия център на Хасково от 11.00 часа, а в зала „Кариби” започват състезанията по боулинг от 17.00 часа.
Смолян разнообразява празника с боядисването на пейки в центъра на град Мадан, а в село Баните ще бъдат изиграни демонстративни мачове по хокей на трева. Младежите от град Девин ще се забавляват  с турнир по стрийтбол. Беседа на тема „България – част от Европа” и младежка среща „Какво мога да направя за моя град и с какво да го променя” са дейностите в община Неделино, като успоредно с това младите хора ще се състезават с велосипеди. В Златоград се организира кръгла маса „Активна младеж за устойчиво развитие” с участието на доброволци от Корпуса на мира в града.
Разград започва празника с организирания в местността „Пчелина” велопоход, а Младежкият информационно-консултантски център – Разград ще проведе информационна кампания за запознаване с дейността на институциите в областта. Екоакцията в местността „Демир баба тепе” е инициирана от Сдружение за развитие на община Исперих.
Силистра и Младежкият информационно-консултантски център в града са домакини на инициативата „Младежки патрули” за 14-35-годишните, а в надпреварата по пейнтбол са се включили по предварителни данни над 260 младежи.
Общински младежки съвет  в град Ямбол  организира почистване на градския парк и малкия розариум с начало 9.00 часа, което ще приключи вечерта в 19.00 с младежко парти. В град Стралджа се организират конкурси за есе и рисунка, посветени на празника. В края на обявения Информационен ден ще бъдат наградени участниците в конкурсите. Община Тунджа и Общинският младежки съвет провеждат конкурс за компютърна графика и компютърна анимация в чест на Международния ден на младежта. На същия ден ще се учреди Младежка организация в село Роза, община Тунджа. Сдружение „Младите за Безмер” ще отбележи празника с дискусионен форум на тема „Традиционната народна култура през погледа на младия човек”. Ден на младежкото самоуправление са планирали младите хора в село Веселинова, община Тунджа.
Дискусионен форум на тема „Бъди промяната, която искаш да видиш в света…..” дава началото на честванията в Търговище. Информационно предаване по местния радиовъзел, посветено на младите хора от Омуртаг, ще запознае аудиторията  с историята на Международния ден на младежта и ще даде думата на младите, живеещи в малките населени места. Туристическият информационен център в Търговище провежда дискусия на тема „Участие на младите хора в местните инициативи” с представители на  неправителствени организации и общинските администрации на петте общини в областта. Ще участват и доброволци от общините  Попово, Антоново, Омуртаг и Опака. В последната община младежите ще проведат екоинициатива за освежаване на детските площадки в Опака и почистване на терена около средновековния скален манастир в село Крепча.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата