Правят форум за родители към комисията по образование в НС

10 август, 2009 16:39 | Средно образование | Няма коментари

Правят форум за родители към комисията по образование в НС

Ще направя открит форум в интернет на страницата на комисията по образованието, науката и въпросите на младежта и спорта, в който всеки родител ще може да изрази своето становище по различни законодателни промени и законодателни инициативи. Това каза вчера шефът на комисията по образование в 41-ото народно събрание Огнян Янакиев от „Атака“. Искам да чуя и родителите, тъй като с техните деца много често в образователната политика се правят експерименти, а родителите са последният фактор, който някой някога изслушва като мнение, допълни Янакиев.
Той посочи, че като председател на комисията за него от изключително значение ще бъде предварителното обществено обсъждане. По думите му така ще се следи и процесът на издаване на учебници, защото е недопустимо да се сменя концепцията на четири години. Ще наблюдаваме какво се случва и в този сектор на обществените поръчки – кой и как печели публичните процедури на издаване на учебници, какво е тяхното съдържание и рецензия и какво мислят учителите и родителите, защото те също имат право на мнение и за нас е важно да го чуем, обясни председателят на комисията в НС.
Той заяви, че в областта на спорта от комисията ще бъдат малко по-смели и радикални. Подкрепям и адмирирам инициативата на премиера да отдели спорта в отделно министерство, тъй като по този начин ще е много по-лесна работата. Министерството на спорта ще има самостоятелна законодателна инициатива, т.е. по-големи бюджетни средства, повече сфери на влияние в този действително важен сегмент на обществения живот. Спортът е нещо много важно, но досега нерешено като проблематика, категоричен бе Янакиев.
в. Дума, 10.09.2009

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата