Райна Манджукова пое Агенцията за българите в чужбина

12 август, 2009 16:51 | Средно образование | Няма коментари

Райна Манджукова пое Агенцията за българите в чужбина

Правителството освободи Димитър Димитров от поста председател на Държавната агенция за българите в чужбина и назначи на негово място Райна Манджукова. Това съобщиха от правителствената информационна служба.
Манджукова е родена през 1970 г. в бесарабското село Кайраклия, Украйна. През 1988 г. пристига в България като част от първата експериментална група по български език в Държавния педагогически институт в гр. Измаил. Завършва Софийския университет „Св. Климент Охридски”, специалност „Български език и литература” с втора специалност „Руски език”. Има над 10 години стаж в Агенцията като се издига до длъжност директор на дирекция „Връзки с българите по света и информационна дейност”.
Автор е на многобройни публикации в печата, свързани с българите извън родината. Редактор е на електронното издание „BG по света”. Манджукова е съучредител и член на ръководството на Асоциация „Световна България” за работа с българите извън България и на Асоциация на българските училища в чужбина. Съставител и редактор е на три стихосбирки и на две книги за деца.
Владее руски, украински и френски език. Омъжена е, с едно дете.

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата