Деница, Ива и Надежда най-много обичат четенето

23 ноември, 2009 22:17 | Бъди грамотен | 1 коментар

Деница, Ива и Надежда най-много обичат четенето

Четенето и писането се оказаха сред любимите занимания на трите момичета, решили без грешка тестовете си на първото състезание от кампанията „Бъди грамотен“. Трите седмокласнички учат в ЧОУ „Петър Берон“ и признават, че са неразделни с книгите.
Деница Зафирова пише разкази и есета. Получила е трета награда за есе от Националния литературен конкурс „Ако бях ангел“. Носител е на поощрителна награда за разказ от Националния литературен конкурс по приказка на Андерсен „Каквото стори дядо, все е хубаво“. Тя спечели основна стипендия от национален конкурс по проекта „1000 стипендии“ – проект за книга с разкази. Освен че обича да чете художествена литература, те е и певица – участва във вокална група „Бонбон“.
Ива Лазарова има трета награда за есе от Националния литературен конкурс по приказката на Андересен „Каквото стори дядо, все е хубаво“. Носител е на поощрителна награда за есе от Националния литературен конкурс на в-к „Литературен вестник“ на тема „СтоЛица“. Тя също обича да чете художествена литература, но не се ограничава само в тази сфера. Математиката също я привлича и тя печели награди от ежегодния Софийски математически турнир.
Надежда Александрова също като другите две свои съученички обича да чете художествена литература. Освен книгите тя харесва и балета. От малка се изявява и в тази област.
И трите момичета са отличнички и са активни  участнички в училищния живот, хвали ги учителката Рени Стоичкова.

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. Venci коментира на 30 януари, 2010 г., 00:27 ч.

    Браво на момичетата.А това в средата е и изключително красиво.Сигурно съучениците и си мечтаят да са като нея.