Във Варна е неучебен ден заради времето

20 януари, 2010 09:48 | Средно образование | Няма коментари

Във Варна е неучебен ден заради времето

Остава бедственото положение в осем общини, съобщиха от „Гражданска защита“. Една от тези общини е Руен, област Бургас, а останалите седем са във Варненска област. Без ток са три населени места в Бургаска област, четири в област Добрич и едно в област Шумен. Без вода са четири населени места в област Бургас.

Заради влошената метеорологична обстановка и днес ще е неучебен ден за училищата във Варна и областта. Това съобщи за Дарик шефът на Регионалния инспекторат по образование Николинка Даскалова. Детските градини и ясли във Варна продължават да работят. Те са снабдени с храна и отопление, увери кметът Кирил Йорданов.

От снощи бедствено положение е обявено в седем варненски общини. Това са Аксаково, Аврен, Бяла, Ветрино, Вълчи дол, Долни чифлик и Суворово. Пътищата във Варненско са проходими при зимни условия, съобщиха от Областното пътно управление. Затворени за движение са пътят за Бургас в района на Старо Оряхово, автомагистрала „Хемус“ по пътя Варна – Слънчево, отсечката Баирбаши – Кичево, пътят Суворово – Ветрино и Суворово – Вълчи дол. Движението за Добрич се извършва с вериги. Затворен остава Дюлинският проход. От Пътно управление увериха, че няма закъсали автомобили и бедстващи хора.

Над по-голямата част от страната снеговалежите ще продължат до обяд с тенденция за отслабване, а следобед в югозападната половина – и за спиране. Разкъсвания на облачността ще има в крайните югозападни райони. Максималните температури ще бъдат между минус 7 и минус 2 градуса, в най-югозападните райони – до 1-3 градуса.

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата