231 училища са затворени заради студа

25 януари, 2010 09:19 | Средно образование | Няма коментари

231 училища са затворени заради студа

Общо 231 училища в страната са затворени заради влошената метеорологична обстановка. Това съобщи за Агенция „Фокус” заместник-министърът на образованието, младежта и науката Милка Коджабашиева.
Тя уточни, че основно са затворени училищата в област Добрич, област Варна и област Силистра, където е по-тежка зимната обстановка.
В Бургас само едно училище не е отворено – в село Мъглен, в област Варна учебните занятия са преустановени в общините Варна, Аксаково, Белослав, Бяла, Ветрино, Вълчи дол, Девня, Провадия, Суворово. В град Велико Търново не учат две училища. В област Добрич са преустановени занятията в община Балчик, община Генерал Тошево, Добричка община, Каварна, Крушари, Тервел и в Шабла – Дуранкулак.
В Монтана не учат две училища – едното в община Вършец, а другото в община Бойчиновци. В област Плевен са затворени също две училища – в община Искър и община Гулянци. В област Русе са затворени четири училища – едно в община Ветово, в град Русе е затворена Професионалната гимназия по транспорт. В община Сливо поле са затворени две училища – в село Ряхово и село Голямо Враново. В Силистра са затворени училищата в общините: Алфатар, Главиница, Дулово, Кайнарджа, в гр. Силистра, в село Хитово, град Тутракан.
Затворено е едно училище в област Сливен – община Нова Загора, гр. Нова Загора – СОУ „Иван Вазов”. В Стара Загора в община Гълъбово са затворени пет училища. В Търговище са затворени две училища – едното е в община Търговище – ОУ „Кирил и Методий” и другото е в община Опака, село Крепча.
В област Шумен е затворено едно училище в община Нови пазар, в община Хитрино – две училища и в община Смядово е затворено училището в село Веселиново.
„Масово са училищата, за които дните са определени като неучебни със заповед на кмета, с изключение на Велико Търново, Шумен. За тях се иска заповед на министъра на образованието, младежта и науката. В някои от тях неучебните дни продължават от миналата седмица, каквито са Варна, Добрич, Силистра”, посочи Коджабашиева.

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата