Европейски конкурс за студенти по изкуствата прави бедността видима и насърчава толерантността в обществото

15 юли, 2010 12:59 | Афиш | Няма коментари

Европейски конкурс за студенти по изкуствата прави бедността видима и насърчава толерантността в обществото

Конкурс за студенти по изкуствата предлага Art Partner Project, в рамките на Европейската година за борба с бедността и социалното изключване. Темата на конкурса е (не) видим. Замисълът на организаторите е, чрез фотографии да се разкрие бедността, защото според данни на Европейската комисията 1 на 6 човека изпитва финансови затруднения. Бедността се е превърнала в невидима, тъй като хората отказват да я видят. Организаторите смятат, че изкуството не може да изкорени бедността, но може да върне достойнството и увереността на хората.
Желаещите да участват трябва да са навършили 18-год. възраст, да са студенти в училище по изкуство или дизайн в страни-членки на ЕС, Исландия и Норвегия или да работят в неправителствена организация, занимаваща се с проблемите на бедността.
Особеност е, което насърчава създаването на социални връзки, според организаторите, че кандидатите трябва да формират и работат в тричленен екип, който включа студент по изкуство, неправителствена организация, която да осъществи контакт между студента и човека в бедност.
Срокът за изпращане на фотографиите е 15 октомври 2010 г., като регистрацията се извършва по електронен път на адрес и е безплатна:
http://www.2010againstpoverty.eu/artpartnerproject/registration/?langid=en.
Допуска се участие с максимум 5 снимки с обяснителен текст към всяка една от тях, които трябва да отговарят на следните технически изисквания – TIFF, 300 DPI, 12 megapixels.
50 фотографии ще бъдат избрани да участват в изложба в края на ноември в Брюксел, а всички фотографии ще бъдат публикувани на интернет-страницата на проекта. Победителите ще получат сертификат за участие, публикация в каталога на изложбата и възможност тяхната фотография на бъде използвана за пощенска картичка.

Дафи Прокопова

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата