Национален конкурс за карикатура „Какво мисли България за Германия!?” ще се състои в Русе

11 август, 2010 14:12 | Денят, Изкуство | Няма коментари

Национален конкурс за карикатура „Какво мисли България за Германия!?” ще се състои в Русе
Национален конкурс за карикатура „Какво мисли България за Германия” организира  международно дружество „Елиас Канети”, съвместно с Русенската художествена галерия.
Темата е била разнолика и актуална през годините, та дори и днес, от гледна точка на история, образование, култура, спорт, иновации. Пътеката, по която криволичат отношенията между двата народа, има много интересни обрати, позитивни и отрицателни емоции, сформиращи едно разностранно отношение на България към германския народ и държава. Във връзка с тези противоречиви настроения, надеждата на организаторите на конкурса е да се пресъздаде по хумористичен начин всичко, свързано с тази тема.
В конкурса могат да участват професионални карикатуристи и любители на възраст над 18 години. Всеки участник има право да представи не повече от 3 творби във формат не по-голям от А3.
Карикатурите могат да бъдат цветни или черно-бели, изпълнени в класическа или дигитална техника.
Крайният срок за изпращане на рисунките е 31.08.2010 г. Те се се изпращат на адрес: РХГ, ул. „Борисова” 39, Русе.
Необходимо е още участниците да изпратят кратка автобиография със снимка. Данните на всеки участник (трите имена, заглавие на творбата, адрес, телефон за контакт, електронна поща) трябва да бъдат описани на гърба на всяка карикатура.
Жури в състав Елена Великова, Валентин Георгиев, Елизабет Хорнунг, Пенка Ангелова и Бернд Янинг, ще селектира карикатури за изложбата и ще определи следните награди:
. първо място – 500 лв.,
. второ място – 300 лв.,
. трето място – 200 лв.,
. две поощрителни – 2 х 100 лв.
Такса за участие в конкурса не се заплаща. Организаторите не носят отговорност за повреди на карикатурите до получаването им.
Пощенските разходи са за сметка на участниците. Организаторите не поемат ангажимент за връщане на изпратените карикатури.
Нараняващи човешкото достойнство, както и расистки карикатури, няма да бъдат допуснати до участие в конкурса.
Откриването на изложбата и награждаването ще се състои на 03.10.2010 г., в Русенската художествена галерия.
Kulturni-novini.info

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата