Качват лекциите за Алма матер в интернет

25 октомври, 2010 06:05 | Висше образование, Технологии | Няма коментари

Качват лекциите за Алма матер в интернет

Лекциите за студентите на Софийския университет „Св. Климент Охридски” вече се качват в интернет от самите преподаватели, показа проверка на „Монитор”. Порталът за електронно обучение действа от миналата седмица и в него вече греят лекции и книги на професори от 9 факултета.

Ръководството на най-стария университет у нас разпореди активно новите технологии да влязат в обучението на студентите през сайтовете http://elearn.uni-sofia.bg/ и http://research.uni-sofia.bg. За целта програмисти разработиха специална електронна система за СУ на базата на международната платформа за интернет образование „Мудъл”, обясниха от Алма матер. За достъп студентите ползват

правилата на масовите форуми и социални мрежи: трябва да регистрират парола, факултетен номер, ЕГН и потребителско име. След това достъпът до всички електронни ресурси е лесен: във Факултета по класически и нови филологии на разположение от няколко дни са статии по рекламна комуникация, културна и социална антропология.

Студентите в специалност политология вече могат да разчитат на интернет за изпитите си по политика на национална сигурност и политика на Европейския съюз, показа проверка на „Монитор” в електронната система.

Освен лекциите порталът ще направи публични и дипломните работи и докторските дисертации на успешните възпитаници на Алма матер.

Научните трудове ще могат да се качват в електронната библиотека от 2011година, гласят правилата за ползване на системата.

Така бъдещите дипломанти ще черпят опит от по-големите си колеги, но електронната платформа ще блокира опитите за копиране на чужди разработки.

Според ръководството внедряването на електронното обучение помага на Софийския университет да отсрами България в престижните ранглисти.

Георги Георгиев, в.“Монитор“

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата