Конкурс стимулира малките да съчиняват приказки

24 септември, 2011 09:00 | Денят | Няма коментари

Конкурс стимулира малките да съчиняват приказки

Стартира Национален детски конкурс за авторска приказка – „Ще ти разкажа приказка”. Той се организира от Дирекция “Култура” на Столична община в партньорство със Столична библиотека и Регионален инспекторат по образованието – София. Конкурсът е на свободна тема и има за цел да стимулира творческото мислене у децата в две възрастови групи: 9-12 години и 13-15 години.

Всеки малък автор може да участва с приказка /до пет печатни страници/ в пет екземпляра, изпратени в запечатан плик, като приложи лични данни /три имена, дата на раждане, град, точен адрес, училище и телефон за връзка/.

Отличените творби ще бъдат издадени в специален сборник, илюстриран от известен български художник . В навечерието на Коледа, на специална приказна вечер, журито ще обяви резултатите от конкурса и ще представи пред публиката книгата с приказки.

Н А Г Р А Д И /за двете възрастови групи/ :

Първа награда – лаптоп
Втора награда – мобилен телефон
Трета награда – мобилен телефон
Поощрение – книги

Краен срок за изпращане на творбите на участниците – 15 ноември 2011г. /важи датата на пощенското клеймо/ на адрес: София 1000, пл. ”Славейков”, № 4, Столична община – Дирекция “Култура”, За конкурса “Ще ти разкажа приказка”. Материали не се връщат.

Телефони за информация:

980 15 930 и 980 15 972

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата