Университет предлага курс по рискова журналистика

18 ноември, 2011 10:00 | Висше образование | 1 коментар

Университет предлага курс по рискова журналистика

Във Великобритания се учи висше образование по какви ли не дисциплини. Например – история на викингите, история на футбола или конструиране на марионетки… Според британски експерти обаче най-шантавото висше образование е дисциплина за журналисти, предлагана от университета на Къмбрия, пише „Дейли телеграф“.

Дисциплината се казва „Авантюристични медии“. Тя е предназначена за бъдещи журналисти и фоторепортери, които искат да работят в нетрадиционни условия – джунгли, високи планински масиви, буйни реки и други.

За целта студентите по тази дисциплина се учат не само на изкуството на журналистиката и правенето на снимки, но и на алпинизъм, каране на колело в планински условия, гребане, спускане с лодка по бързеи, извършване на високопланински преходи, прехвърляне по лиани от едно на друго дърво и други.

Студентите прекарват и обучение по оказване на спешна медицинска помощ в центровете за Бърза помощ. Серия от занятия по бързо реагиране в нетипични условия се провеждат пък в центровете за обучение на британските военновъздушни, военноморски и сухопътни сили.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. addict коментира на 2 декември, 2011 г., 15:59 ч.

    на бой ли ще ги учат?