БАН си избира управници

4 май, 2012 10:50 | Афиш, Наука | 1 коментар

БАН си избира управници

Предстои за бъдат избрани заместник-председатели и секретар. От 11.00 часа ще започне Второто заседание на Шестото Общо събрание на Българската академия на науките. Според дневния ред по време на заседанието трябва да се определи броя, предмета на дейност, числеността на състава и наименованията на комисиите и експертните съвети към 6-то ОС на БАН. Предстои да се изберат комисиите, отговарящи за нормативните и общоакадемични актове към ОС на БАН, както и за финансово-икономическите дейности на ОС на БАН.

На 23 април за нов председател на Общото събрание на БАН беше избран проф. Никола Малиновски, който е директор на Института за оптични материали и технологии при БАН. Мандатът му като председател на Общото събрание е 4 години, като под неговото председателство след няколко месеца Общото събрание трябва да избере и новия председател на Академията, който ще седне на стола на акад. Никола Съботинов за следващите четири години.

На 23 април общо трима бяха желаещите да застанат начело на Общото събрание на БАН – досегашният председател на събранието чл. кор. проф. Стефан Воденичаров, проф. Никола Малиновски и проф. Иван Димов. В хода на дебатите беше предложен и проф. Камен Иванов, но той сам се отказа от надпреварата, защото е член на Съвета на настоятелите на БАН. Това, обаче, не е проблем за проф. Малиновски, който също е в настоятелството на Академията.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. Нина коментира на 4 май, 2012 г., 12:55 ч.

    Ще видим кого ще изберат.