Смесени чувства след Матура 2012

21 май, 2012 16:12 | Висше образование, Средно образование | 2 коментара

Смесени чувства след Матура 2012

Смесени чувства изразиха зрелостниците след края на матурата по БЕЛ. Блозо 65 000 бяха младежите, които се бориха със задачите тази сутрин.

АкадемикаБГ/akademika.bg беше в двора на Първа Английска гимназия в София, където напрежение около последната 41-ва задача липсваше. Зрелостниците по-скоро изразиха задовлство, че „задължителната” матура е свършила, отколкото да се притесняват за оценка. Най-щастливи бяха абитуриентите, които вече са изкарали шестици на предварителните изпити за университет и приемат националния изпит като последна бариера пред висшето образование.

Три часа след началото на матурата в двора на гимназията бе пусто. Явно зрелостниците са решили все пак да пишат нещо по последната задача, отколкото да предават празен лист.

Разочаровани малдежи все пак не липсваха.

„Матурата изобщо не беше лесна. Сложиха ни Вазов, „Под Игото”. Това беше и най-трудната задача. Не очаквах да се падне това, надявах се на Елин Пелин, Талев, нещо такова. Другите отворени въпроси бяха лесни”, коментира Дони Андонов.

„Очаквах по-лесно от Вазов” пък бе реакцията на Петър Андреев, който, въпреки разочарованието си, също успя да напише две страници анализ.

За други пък последната задача не се оказа проблемна: „Всичко зависи от това дали си учил. Надявах се да се падне Вазов, готвила съм се и съм доволна”, коментира Веска Найденова и добавя,че на нея резюмето и е било най-трудно.

МОМН вече публикува отговорите на Матура 2012. Зрелостниците могат сами да си проверят грешките, но официалните резултати ще излязат до 11 юни 2012г.

Изпитният маратон продължава на 23 май – от 8.00 ч.а е втората матура по избор за 12 клас, а от 10.00 ч. – външното оценяване по математика след 7-ми клас.

Димитър Василев

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. Лили Петковска коментира на 21 май, 2012 г., 21:41 ч.

    Смесени са чувствата, защото хората са доста объркани – не знаят дали и доколко добре са се справили.

  2. мартина коментира на 31 май, 2012 г., 22:48 ч.

    така е