ВТУ почна прием на документи за кандидат-студенти

18 юни, 2012 11:14 | Висше образование | Няма коментари

ВТУ почна прием на документи за кандидат-студенти

Приемът на кандидатстудентски документи във Великотърновския университет започва от днес. Заявления за участие във втората изпитна сесия ще се подават до 4 юли в Ректората и Пети корпус на университета, както и в 28 центъра за прием на документи в цялата страна.

Кандидат-студентите, участвали в първата изпитна сесия през април, също трябва да подадат документи, за да могат да участват в крайното класиране.

Приемните изпити в университета ще се проведат от  7 до 17 юли. В първия ден са изпитите по английски, немски, френски, руски и испански език, които започват в 9,00 ч. В същия час на 8 юли е насрочен тестът по български език. На 9 юли е тестът по география на България и изпитът по физическо възпитание, а на 10 юли – математика, икономика, богословие, български език и литература.

Тестът по история на България е насрочен за 11 юли, а на следващия ден са изпитите география на България (тема), философия, живопис, музика и тест по информатика и информационни технологии. На 13 юли е изпитът по стенопис, на 14 юли – история на България (тема) и графичен дизайн и визуални комуникации.

На 15 юли във ВТУ ще се проведе изпитът по графика, на 16 юли – по рисуване, а за 17 юли са насрочени последните изпити по скуптура и рисуване на цветно копие на произведение от църковната живопис. Говорните и комуникативни способности на кандидат-студентите ще се проверяват на 8, 10 и 11 юли от 14,00 ч.

Първото класиране във ВТУ ще излезе на 18 юли, а записването на новоприетите студенти ще е на 19 и 20 юли. До 22 юли трябва да е готово второто класиране, като записването ще бъде на 23 и 24 юли.  Крайната дата за третото класиране е 25 юли, а датите за записване с 26, 27 и 28 юли.

Кандидатстудентската кампания за учебната 2012/2013 г. във Великотърновския университет ще приключи до 5 август.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата