Младежи от Варна и Бургас спечелиха уеб състезание

19 юни, 2012 09:57 | Денят | Няма коментари

Атанас Пенчев и Николай Анастасов от Варна спечелиха първо място в категорията „Уеб дизайн“ на Национално състезание за уеб разработчици под надслов „Покажи на какво си способен“, проведено в Монтана.

Проектът „Intrest.in“ на Иван Пенчев и Георги Костадинов от Бургас победи в категория „Интернет програмиране“. На второ място са класирани съответно най-малкият участник – шестокласникът Владислав Манолев от София, и тандемът – Кристиян Боянов и Виктор Кирилов от Монтана. На трета позиция останаха проектите на Стефан Станев от Видин и Филип Ганчев  от столицата.

Наградите за „Креативна идея“ грабнаха проектите „Varna Dev“ на Румен Стоянов и Николай Николов в категория „Уеб дизайн“ и „Easy Order“ на Георги Миразчийски, Иван Йочев и Момчил Минков от Плевен в категория „Интернет програмиране“. От Факултета по информатика и информатика на ПУ „Паисий Хилендарски“ присъдиха отлична оценка за прием без конкурсен изпит на кандидат-студентите Филип Ганчев от София  (6.00),  Стефан Станев от Видин (6.00) и Антония Йорданова от Дупница (5.80).

Председатели на журито бяха Светлин Наков от „Телерик академия“ за категория „Интернет програмиране“ и гл. асистент Александър Пенев от Факултета по математика и информатика на ПУ „Паисий Хилендарски“. Те разпределиха награден фонд в размер на 4500 лв., осигурен от генералния спонсор на състезанието icn.bg и останалите спомоществователи. Сред най-атрактивните награди бяха образователни курсове, хостинг, компютърни аксесоари.

В първото национално състезание за уеб разработчици под наслов „Покажи на какво си способен взеха участие ученици от VIII до XII клас от 14 града в цялата страна. Проектите на желаещите да участват, бяха предварително селекционирани. До финалния кръг бяха допуснати най-стойностните постижения. До него достигнаха 24 от проектите.

Изключително полезни за участниците в състезанието бяха лекциите, включени в програмата му. Още преди откриването, за тъмната страна на интернет и тенденциите в кибер престъпленията презентация направи гл. комисар Явор Колев – началник на сектор „Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт“ към ГДБОП – МВР.

Амбицията на организаторите е състезанието да се превърне в традиционно събитие.

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата