На 4 юни излизат резултатите от външното оценяване след 4 клас

2 юни, 2012 15:15 | Денят | 1 коментар

На 4 юни излизат резултатите от външното оценяване след 4 клас

На 4 юни 2012г., от 11 часа, в сградата на Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН), заместник-министърът на образованието Милена Дамянова ще открие пресконференция, на която ще бъдат представени резултатите от националното външно оценяване (НВО) на учениците от 4 клас, проведено в края на учебната 2011/2012 година.

Националното външно оценяване се провежда за шеста поредна година и цели да установи постигането на държавните образователни изисквания за учебното съдържание по учебните предмети: Български език и литература, Математика, Човекът и природата и Човекът и обществото.

Резултатите показват степента на овладяване на минимума от знания и умения, необходими за успешното продължаване в следващия образователен етап и позволяват да се направят изводи относно необходимите корекционни действия на учителите, и да се предприемат мерки за повишаване на качеството на образованието на всички управленски нива.

Заедно с резултатите от проведеното през месец май 2012 година външно оценяване на четвъртокласниците ще бъдат представени и общи изводи от проведената с тях през настоящата учебна година Първа интердисциплинарна олимпиада „Знам и мога”.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. Димитрова коментира на 2 юни, 2012 г., 17:11 ч.

    Дано са се справили децата, само ги тормозят с тия матури!