350 участници от 6 страни в 12-ия фестивал „Фолклор без граници”

22 юни, 2012 20:59 | Денят | Няма коментари

350 участници от 6 страни в 12-ия фестивал „Фолклор без граници”

350 изпълнители от България, Гърция, Македония, Румъния, Руска федерация и Турция ще представят фолклора на своите страни и ще се състезават за престижните музикални награди на международния младежки фестивал-конкурс „Фолклор без граници“. Той започва тази вечер в Добрич от 17,30 ч. на площад „Свобода“ с концерт на Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа” и за 12-а поредна година ще събере на сцените в Добрич и Албена певци, инструменталисти и танцови състави. В състава на международното жури с председател проф. Милчо Василев са включени известни музикални специалисти от всички участващи държави.

Награждаването на лауреатите ще се състои на 27 юни от 15.00 ч. отново в Огледална зала, а галаконцертът е от 17.30 ч. на площад „Свобода“. Най-високата награда на „Фолклор без граници“ е Гран при – за цялостно постижение във фолклорното изкуство.

В досегашните издания на фестивала-конкурс са участвали над 5000 изпълнители от България, Румъния, Македония, Турция, Украйна, Беларус, Казахстан, Молдова, САЩ, Франция, Швеция, Норвегия, Исландия, Австралия, Латвия, Армения, Грузия, Мексико, Русия и автономните републики: Татарстан, Калмикия, Сaха (Якутия), Удмуртия, Мордовия, Адигея, Бурятия.

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата