Едва 671 кандидат-журналисти са допуснати до устен в СУ

16 юли, 2012 16:34 | Висше образование | 2 коментара

Едва 671 кандидат-журналисти са допуснати до устен в СУ

На устния изпит по журналистика днес в СУ „Св. Климент Охридски” са допуснати едва 671 кандидат-студенти, получили оценка над „добър” 3,50 на писмените изпити по журналистика от предварителната и от редовната изпитна сесия, съобщиха от висшето училище. Те дискутираха с изпитните комисии по темите „Екология и гражданска активност“ и „Медиите и техните отговорности“.

Устният изпит по журналистика се организира само през редовната кандидатстудентска изпитна сесия. Изпитът е под формата на събеседване на изпитните комисии с кандидат-студентите.

За обективност на оценките и за съпоставимост на знанията на кандидатите се задават на всички едни и същи въпроси, които се определят от изпитната комисия в деня на изпита.

За оформяне на общото представяне на кандидат студентите, комисиите могат да задават и допълнителни, изясняващи въпроси към основните теми, посочват от СУ. Комисиите ще оценяват у кандидатите общата им култура и осведомеността им по актуални събития, комуникативните им умения, информираността и мотивацията им за журналистическата професия.

Ако кандидат-студентът представи свои авторски материали, комисиите могат да зададат въпроси, свързани с тях, отбелязват от висшето училище. На предварителния изпит по журналистика през март в СУ кандидат студентите писаха по темата „На един клик разстояние“, а на изпита от редовната сесия през юни – по темата „Всичко за продан“.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. Сашо коментира на 16 юли, 2012 г., 16:59 ч.

    Е, много ясно, като пишат много двойки на тоя изпит, колко да са допуснати…

  2. Петър коментира на 16 юли, 2012 г., 22:56 ч.

    Този устен изпит беше абсолютен фалш.