Нито една шестица от 2185 кандидати с БЕЛ в Пловдивския университет

15 юли, 2012 13:39 | Висше образование | Няма коментари

Нито една шестица от 2185 кандидати с БЕЛ в Пловдивския университет

Няма нито една пълна шестица, а над 25% от писмените работи по български език са за двойка. Това са резултатите от кандидатстудентския изпит в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, стана ясно днес.

Изпитът е държан от 2185 мераклии за филологическите, педагогическите и юридическите специалности в ПУ, а отличните оценки са едва 58. „Много добър“ са изкарали 415 души, „добър“ – 751, „среден“ – 395, а „слаб“ – 564.

„Жълтата фланелка“ за най-голям кандидатстудентски бисер в Пловдивския университет си оспорват двама „класици“, писали по темата „Двете лица на евроинтеграцията“. Единият прави гениално обобщение на ситуацията в родната  татковина в едно изречение: „В България цари пълен хаос, само престъпността е организирана!“ Достойно го конкурира и авторът на прозрението, че „евроинтеграция“ произлиза от названието на общата за ЕС валута евро и думата „грация“, „тъй като европейците са грациозни и ходят с гордо вдигнати глави“.

Правописната неграмотност на кандидат-студентите пък „родила“ нови за българския език думи като „глъва“, „полужение„, „горду“ и „сплутен„, съобщиха проверяващи от изпитната комисия в най-големия вуз в града под тепетата.

Проверяващите се оплакаха, че пълни неграмотници успели дори да прекрачат прага на университета – наскоро попаднали на студент втори курс, който „прекръстил“ писателя Ран Босилек на Рамбо Силек…

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата