78-годишна за втори път на приемен изпит по биология в ПУ

11 юли, 2012 12:20 | Висше образование | Няма коментари

78-годишна за втори път на приемен изпит по биология в ПУ

78-годишна жена за втори път се явява на изпит по биология в Пловдивския университет. Миналата година тя получи оценка среден 3, с която не успя да се класира. През изминалите 12 месеца 78-годишната жена е посещавала редовно лекции и семинари във висшето училище и оттам се надяват резултатите й сега да са по-високи.

Другият уникален случай е 26-годишно момче със 100% инвалидност, което е прието за студент по информатика от есента в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Живко Георгиев е от Димитровград, заради състоянието си не може да ходи или седи, но има голямо желание да учи. Бащата е бил готов дори на ръце да го донесе, за да се яви на изпит. Ръководството на университета е приело присърце историята на момчето и разрешава провеждането на изпит онлайн. 26-годишният Живко е класиран наравно с останалите кандидати, въпреки че има право да бъде записан директно, стига на изкара оценка над среден 3.

От висшето училище ще разработят специално за младежа дистанционна форма на обучение, преподавателите ще му изпращат онлайн лекции и материали за подготовка. Всички учебници и помагала ще бъдат дарени от университета. Живко ще се явява на изпити онлайн или при невъзможност за това, ще бъде осигурено присъствието на преподавател от Пловдив в Димитровград.

26-годишният младеж има увреден слух, но зрението му е добро и може да работи на клавиатура. „Трогнати сме от желанието му да учи и от смелостта да го заяви и ще му помогнем да осъществи мечтата си”, каза зам.-ректорът доц. Чолакова.

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата