Кандидат-студентите във Великобритания са станали много по-придирчиви

16 август, 2012 10:01 | Учебни Заведения, Финансиране | 1 коментар

Кандидат-студентите във Великобритания са станали много по-придирчиви

Увеличаването на семестриалните такси във Великобритания е направило кандидат-студентите много по-придирчиви при избора на специалност и университе. Това сочат данните от ново проучване проведено от Центъра за изследване на умения, знания и организационно представяне към Оксфордския университет.

Изследването е проведено сред 723 кандидати в седмиците след крайния срок за подаване на документите за университети за тази година. Отговорите на участниците подсказват по-прагматичен подход при избора на университет от колкото в миналото. Кандидатите възприемат нужните средства за посещаване на университет като „значителна инвестиция” и биха се записали в дадено направление само ако „си струва”.

За университетите това означава, че при класирането по-малко кандидати биха влезли в по-нежелано направление. От друга страна, това може да означава по-малко напускания на университета в ранните етапи на бакалавърска степен.

Увеличението на семестриалните такси беше гласувано през ноември 2010 и срещна острата съпротива на младежите на Острова. Правителството всъщност прехвърли голяма част от разходите по обучение от държавата към студентите. Решението влезе в сила 2012 година.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. Лазар коментира на 16 август, 2012 г., 16:57 ч.

    Така е, от рано се мисли 😉