Остават 3 седмици до края на конкурса на ЕП за млади български журналисти

21 септември, 2012 16:48 | Денят | Няма коментари

Остават 3 седмици до края на конкурса на ЕП за млади български журналисти

Млади журналисти от страната може да изпращат материалите си за участие в конкурса на Информационното бюро на ЕП в София до 15 октомври. Темата на конкурса е „Време за промяна в ЕС“. Тя е свързана с промените в икономическото и социално развитие, които настъпват в Европа заради кризата.

Наградата е посещение на сесия на Европейския парламент в Страсбург или Брюксел. Тя ще се връчи за първи път тази година. Ще бъдат отличени журналисти до 35 г. в две категории: медии – печатни и онлайн издания, радио и телевизия, както и за „гражданска“ журналистика – материали, публикувани в блогове. Наградата се организира в партньорство с Асоциацията на европейските журналисти в България и с подкрепата на Съюза на българските журналисти и Фондация „Медийна демокрация“.

Ето какви насоки дават от Информационния център към Европейския парламент:

 

Кризата в ЕС сблъска две различни визии за икономическото бъдеще на Европа – дали то да се основава на консервативни разходи на принципа ”харча, колкото произвеждам”, или на насърчаване на потреблението, заетостта и бизнеса като ключови фактори за растеж. И докато в началото ЕС реагира на кризата с ограничения, то през последната година ясно се вижда стремеж към един по-социален модел. Но това ли е единствената промяна, която виждаме в Европа? Проблемите събудиха и промени в социалните, политическите и гражданските нагласи, поставящи под съмнение, или обратното – легитимиращи основни европейски ценности, каквито са солидарността, многообразието и толерантността. Затова, в тази насока ще бъдат отличени журналистически материали, отразяващи обективно и интересно текущите процеси от общоевропейско значение, независимо дали засягат икономически, финансови, социални, политически или културни въпроси.

 

Повече информация е публикувана на интернет страницата на Информационното бюро на ЕП в България. Всички конкурсни материали трябва да бъдат изпратени по електронна поща (epsofia@ep.europa.eu), с препоръчана поща или доставени на място, на адреса на Информационното бюро на Европейския парламент в България (София 1000, ул. Московска 9).

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата