Министър Караджова: Важно е да променим мисленето си за природата

9 октомври, 2012 20:08 | Денят | Няма коментари

Министър Караджова: Важно е да променим мисленето си за природата

Ролята на събития като „Зелена олимпиада“ е важна. Трябва да променим начина си на мислене, ако наистина искаме да подобрим околната ни среда към по-добро. Това каза министърът на околната среда и водите Нона Караджова при откриването на инициативата „Зелена олимпиада“ днес в София.

В двора на Първа английска езикова гимназия в столицата бе даден стартът на „Зелена олимпиада“, която ще се провежда изцяло онлайн. В церемонията по откриването се включи и Ясен Гуев, директор на отдел „Корпоративна политика“ на GLOBUL, които са генерален спонсор на събитието. Според него няма как да подобрим природата, без да променим отношението си към нея. „Промяната почва във всеки един от нас“, допълни Гуев.

Евелина Гечева, от организаторите Академика БГ, подчерта колко е важно да пазим природата и тя да остане чиста за нас и за бъдещите поколения. Министър Нона Караджова, както и директорката на 1. АЕГ Нели Петрова, призоваха всички училища в страната да се включат в Олимпиадата.

Учениците от еко-биоклуб „Green Clover“ към 1. АЕГ се обърнаха към хората – „Трябва от днес да се вземем в ръце и да направим всичко възможно да спасим света, в който живеем.“

Всички ученици от 1. до 12. клас  могат да се регистрират на официалния сайт http://zelenaolimpiada.bg/  и да попълнят тест от 10 въпроса – 9 затворени и един отворен. Има 3 различни теста за различните възрастови групи. От GLOBUL са подготвили награди – таблет, телефон, iPod, както и още много други.

Партньор на инициативата „Зелена олимпиада“ е и WWF.

Автор: Цветан Манев

Снимка: Николай Николов 

Министерство

на околната среда

и водите

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата