Студенти чакат 6 месеца за диплома

9 октомври, 2012 15:14 | Висше образование | 5 коментара

Студенти чакат 6 месеца за диплома

Студенти чакат 6 месеца за диплома за завършено висше образование от най-големите университети у нас. През това време младежите пропускат сроковете за магистратури у нас и зад граница.

Дипломите се забавят поради няколко причини. Когато випускът е голям, е нужно повече време за обработката на документите. Просветното министерство, което произвежда холограмните стикери, също се бави. Причината е, че предварително даденият списък се сверява с електронния регистър за действащи и завършили студенти. Освен това печатницата е в почивка през август, което допълнително забавя стикерите.

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

 1. Дипломиран студент коментира на 10 октомври, 2012 г., 16:33 ч.

  Истина е – чакането е направо ужасно. Да не говорим, че повечето университети (включително и СУ) не дават Европейското дипломно приложение, което се полага на всеки студент след 2007-ма година, а трябва сам да си го искаш!!!

 2. Цвети коментира на 6 ноември, 2012 г., 11:43 ч.

  Наистина е кошмарно, а за това Европейско приложение нямах представа-какво представлява и в какъв срок се издава от дадения университет?

 3. Проф.Иванов коментира на 1 юни, 2014 г., 19:55 ч.

  Пуснете жалба в съда,за да си свършат работата в МОН!

 4. мария коментира на 15 декември, 2014 г., 16:48 ч.

  същата работа е и с европейското дипломно приложение от СУ- имаме депозирана молба от 10.06.2014 и до днес си стой молбата в студентката канцелария…

 5. стой коментира на 23 ноември, 2015 г., 09:48 ч.

  Евала, студентиии! „Стой“ ли си молбата ? „Стой“ си? Ебати мазалото е у тия университети, напълни се с ИДИОТИИ и в академичната сфера, и в администрацията, и по причинно-следствения закон – и в студентските аудитории ! Като лектори и администрация са идиоти и студентите ще са идиоти ! Лумпенизацията е пълна у тая умрела смотана държава! Тя не може, и никога няма да може да се съживи от утепляци, които са плъзнали на всички нива. Бог да я прости България !