Министър Сергей Игнатов, интелектуалци, музиканти и културни дейци откриха годината в НБУ

1 октомври, 2012 15:31 | PR сфера, Висше образование | 1 коментар

Министър Сергей Игнатов, интелектуалци, музиканти и културни дейци откриха годината в НБУ

Слово на Алек Попов, театрален уъркшоп на Снежина Петрова, изпълнения на Маги Джанаварова и диджей-програма бяха само част от изненадите за старта на новата година в НБУ

Нов български университет се превърна в място за среща на популярни лица от всякакви области в деня на откриването на новата академична година – първи октомври. Освен студентите – нови и стари – в събитието се включиха представители на научните и културните среди в лицето на интелектуалци, музиканти, писатели и театрали.

След приветствените думи на ректора доц. д-р Пламен Бочков, представен от  известният поет и литературовед Йордан Ефтимов, който беше водещ на церемонията, слово, озаглавено „Прагът на зрелостта“ произнесе популярният писател Алек Попов. Негови широко познати произведения са били успешно поставяни от актьорите на Университетски театър, а през август писателят стана първият носител на новата награда „Четящият човек“.

Младата певица Маги Джанаварова посрещна гостите на открито с изпълнения на модерни хитове, миксирани от DJ Diass, който беше на пулта.

На прословутия голям стол на „Малкото голямо четене“, символ на популярната кампания на БНТ, студенти прочетоха в ефир пасажи от любимите си литературни произведения.

Актрисата Снежина Петрова улесни запознанството между новите и старите лица на НБУ с акция „Приемно време“ в Университетския театър, която много напомня модела “speed dating”, популярен на запад. Участниците в този формат прекарват по няколко минути на една маса с непознат и се опознават до изтичането на времето, след което сменят масата и събеседника.

 

Новоприетите студенти се срещнаха с директорите на програми и преподавателите от своите специалности и получиха отговори на всички въпроси, свързани с академичния процес и живота в НБУ.

 

Гостите се опознаха университетския кампус и посетиха галерия УниАрт, Музея на НБУ, Библиотеката, Театъра, Артцентъра и се потопиха с усмивка в неповторимата атмосфера на Нов български университет.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. Течо коментира на 2 октомври, 2012 г., 12:04 ч.

    Ето че и Игнатов отваря в 2 университета за един ден.