Принстън увеличава безплатните онлайн курсове

8 октомври, 2012 11:04 | Висше образование | 1 коментар

Принстън увеличава безплатните онлайн курсове

Още 7 професора oт университета Принстън стартират своите лекции на сайта за безплатни online курсове Coursera, писа News at Princeton. Този сезон историкът Джереми Аделман ще преподава „Историята на света от 1300-та г. насам“ на повече от 50 студенти в Принстън и 80 хил. студента по цял свят.

Сайтът вече има лекции от над 30 университета. Той е създаден през 2011 от двама професори от Станфорд. Coursera представлява платформа с видео-курсове на световно известни лектори, придружени с интерактивни елементи – като анкети, форуми и дискусии. Достъпът до онлайн университета е безплатен.

Според преподавателите от Принстън, интернет курсовете са полезни не само за външни студенти, но и за възпитаниците на самия университет. Така те могат да наваксат с пропуснатите лекции и да дискутират материала с много по-широк кръг от хора.

Онлайн курсовете се оказват полезни и за самите преподаватели. Проф. Митчел Дунейър коментира „За 3 седмици получих повече обратна връзка за моите социологически идеи, от колкото през цялата ми кариера на преподавател. Това значително повлия на моите последващи лекции и семинари“.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. Потър коментира на 8 октомври, 2012 г., 12:22 ч.

    Може и да не получаваш диплома, но получаваш знания и, чрез упражненията, умения – много по-важно от въшливата диплома от некъде си, дето никой не я бръсне.