Intel отчита приходи за третото тримесечие от $ 13.5 милиарда

18 октомври, 2012 14:51 | PR сфера, Технологии, Финансиране | Няма коментари

Intel отчита приходи за третото тримесечие от $ 13.5 милиарда

Intel Corporation обяви днес приходи за третото тримесечие от $13.5 милиарда, печалба от основна дейност от $3.8 милиарда, нетна печалба от $3.0 милиарда и печалба за акция (EPS) от $0.58. Компанията генерира близо $ 5.1 милиарда в брой от операции, платени дивиденти от $1.1 милиарда и използва $1.2 милиарда за обратно изкупуване на акции.

“Нашите резултати за третото тримесечие отразяват продължаващата трудна икономическа среда”- заяви Пол Отелини, президент и главен изпълнителен директор на Intel. “Светът на компютърните технологии е в средата на период на водещи иновации и креативност. Обръщайки се към четвъртото тримесечие, ние със задоволство отбелязваме продължаващия напредък на ултрабуците и телефоните, както и се вълнуваме от излизането на пазара на редица базирани на Intel таблети.”

Intel ще направи публичен уебкаст в 2 p.m. PDT днес на Investor Relations уебсайт на http://www.intc.com. Повторения на webcast и възможност за даунлоуд в MP3 формат ще бъдат публикувани на сайта.

Intel планира да отчете своите финансови резултати за четвъртото тримесечие на 2012 на 17 януари 2013.  Веднага след отчета на финансовите резултати, компанията планира да публикува коментар от Стейси Смит, старши вицепрезидент и главен финансов директо, на http://www.intc.com/results.cfm. Публичен webcast на конферентния разговор за финансовите резултати на Intel ще последва в 2 p.m. PDT на http://www.intc.com.

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата