Президентът: Просперират държавите, които използват таланта и предприемчивостта

26 ноември, 2012 18:33 | Денят, Технологии | 2 коментара

Президентът: Просперират държавите, които използват таланта и предприемчивостта

Държавите, които ще просперират в 21 век, са тези, които използват най-силното оръжие – таланта и предприемчивостта. Това заяви президентът Росен Плевнелиев при откриването на първата IT седмица, организирана от уеб-издателството Академика БГ.  „Това е една идея, която със сигурност ще бъде оттук нататък регулярно провеждана“, каза президентът.

„В тази седмица на информационните технологии ние поставяме началото на това, което толкова много искаме да постигнем за България и специално в технологичния сектор – сътрудничество, увереност, съвместна работа. Такава е и платформата София Тех. Аз много бих искал тя да припознае тази идея на Академика и следващите издания на това мероприятие да бъдат част от София Тех“, заяви държавният глава.

„Ще продължа да работя за успеха и за позиционирането на България по пътя на технологиите. Като президент считам, че това е важно. Като българин знам колко е важно за младите хора, колко е важно за бизнеса. Пожелавам успех на тази толкова добра идея“, посочи още президентът.

Той подчерта, че за България е важно да има Оперативна програма „Наука и образование“ в следващия програмен период.

Красен Хинков, директор Нови пазари и иновации в Мтел, прикани студентите да защитава и отстояват идеите си. Той посочи още, че още в началото на своето развитие младите хора трябва да имат бизнес-мислене.

Програмата на IT седмицата продължава с презентации на компании и научни екипи, на студентски иновативни решения, уъркшоп и контакти с потенциални работодатели.

 

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. Gerasimova коментира на 26 ноември, 2012 г., 22:25 ч.

    Mnoo hubava iniciativa! pohvalno, che biznes i nauka zapochvat d arabotqt zaedno i studentite imat realna vuzmojnost da se sreshtat s firmite :)

  2. Фантомас коментира на 26 ноември, 2012 г., 23:44 ч.

    Chudesna iniciativa naistina, dano poveche dyrjavni hora ya uvajat, ne samo prezidenta