Smart school и програма за привличане на таланти във втория ден на IT седмицата

27 ноември, 2012 23:47 | Технологии | Няма коментари

Smart school и програма за привличане на таланти във втория ден на IT седмицата

Динамична и интересна програма предложи на посетителите втоият ден от IT седмицата, организирана от Академика БГ. В първата за деня презентация беше представен Samsung Smart School – цялостно дигитално решение за образователния процес. Любопитството на студентите беше провокирано от възможностите, които дава новият софтуер за комуникация по време на обучението. Владислав Петков, IT B2b Developer в компанията, успя да задържи вниманието на аудиторията с атрактивната си презентация, издържана изцяло в духа на технологичните новости.

В поредицата от презентации се включи и студентската организация BEST, която е основен партньор на събитието. Лора Шопова представи структурата и целите на BEST, както и ползите за студентите от членство. Младите хора бяха заинтригувани и от мащабите, в които работи и се развива организацията, както и от перспективите пред нейните членове.

Много аплодисменти събра и презентацията на Мтел. Рени Гекова-Йовева, началник отдел „Управление на таланта и лидерство“, представи Програмата за привличане на таланти. Тя разясни и възможностите за стаж и работа в телекомуникационната компания. Към нея имаше и доста въпроси, свързани с участието в стажантската програма и изискванията към студентите.

Интересно представяне на Факултета по компютърни системи и управление направи доц.д-р Даниела Гоцева, зам.-декан на факултета. Тя прикова вниманието с проектите, върху които работят научните екипи и разказа за ползотворните им контакти с бизнеса.

IT седмицата ще приключи с презентация на Лабораторията за иновации на Мтел, „Немечек уъркшоп“ и теглене на томболата с регистрационните талони. Печелившият ще бъде обявен в 13 ч. в сряда, 28.11.2012 г. във фоайето на Блок 12 на ТУ-София.

 

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата