Детски рисунки ще открият изложбата „Най-доброто на България“ в Брюксел през 2013 г.

15 декември, 2012 17:03 | Денят | Няма коментари

Детски рисунки ще открият изложбата „Най-доброто на България“ в Брюксел през 2013 г.

С изложба на детски рисунки ще започне представянето на „Най-доброто на България“ в Брюксел през 2013 година. Това договориха помежду си министърът на културата Вежди Рашидов и министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев на награждаването на победителите в конкурса за детска рисунка „Как искам Европейският съюз да промени моя град“, която се състоя в МС.

По време на церемонията Министър Рашидов предложи януари 2013 г. да се направи изложба с детски рисунки, чиято тематика да е как децата си представят бъдещето на България. По-късно същата изложба ще бъде представена в Брюксел на 1-и март или 24-и май, когато страната ни традиционно представя пред ЕС „Най-доброто на България“, стана ясно на срещата.

Вежди Рашидов припомни, че София е кандидат за европейска столица на културата през 2019 г. „Това няма как да стане без участието на децата“, допълни още той.

Програмата продължи с награждаването на победителите в конкурса за детска рисунка. 54-и деца получиха грамоти и подаръци за усилията си. Бяха излъчени и национални победители в двете възрастови групи. Йордан Кърпачев от Велинград  спечели във възрастта от 6 до 10 години, а Младен Илиев от Лом победи при по-големите – 11- и 12г.

След награждаването децата се снимаха с двамата министри, а Томислав Дончев реши да покаже на малчуганите къде работи премиерът Бойко Борисов.

Диана Трасиева

Снимка: Авторът

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата