IT СЕДМИЦА

1 декември, 2012 14:48 | Денят | Няма коментари

Проявата се организира от Академика БГ и има за цел да популяризира достойното място на България в света на технологиите. Първото издание бе открито от президента Росен Плевнелиев и се проведе в края на ноември 2012 г. в ТУ-София.

В проявата партньори на Академика БГ бяха Мтел, Самсунг, Немечек, Методия, факултетите по компютърни системи и управление и по телекомуникации.

Събитието включва специализирано експо, мултимедийни презентации на компании, продукти и проекти, студентски уъркшоп, младежко инженерно състезание, както и възможност за непосредствен контакт на младите хора с техни потенциални работодатели.

В рамките на Седмицата се реализират и дискусии, на които се представят добрите практики в разработването и прилагането на технологичните новости.

За участие се канят представители на държавната администрация, както и медии.

В рамките на няколко дни представители на IT бизнеса – мениджъри и експерти, обменят новости, идеи и технологични решения. В тази среща на полето на иновациите участват също преподаватели, студенти и научни екипи, които ще могат да представят свои разработки и проекти.

 

Академика БГ планира да организира IT седмицата ежегодно.

Очакваме резултати в няколко направления:
–    утвърждаване на положителния имидж на страната ни в сферата на технологиите;
–    популяризиране на добри практики и технологични постижения;
–    полезен контакт между компаниите от бранша;
–    възможност за младите хора да общуват в професионална среда с потенциални свои работодатели.

Първото издание на инициативата се проведе в Техническия университет в София. Следващото е планирано за пролетта на 2013 г.

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата