Магистратура по икономика предлага програмата „Еразмус Мундус“

25 януари, 2013 12:27 | Висше образование, Стипендии, Финансиране | Няма коментари

Магистратура по икономика предлага програмата „Еразмус Мундус“

Магистратура по икономика и стипендии предлага програмата „Еразмус Мундус“. Крайният срок, в който може да подадете декументи, е 01. 02. 2013 г. Документите, които са ви нужни, за да кандидатствоте,  са диплома за бакалавърска степен по икономика или друга близка специалност и сертификат за свободно владеене на писмен и говорим английски език.

Магистратурата e с продължителност две години и се провежда съвместно от университетът Париж 1, Пантеон – Сорбона, Университетът „Ка Фоскари“ във Венеция, Автономния университет в Барселона и Университетът в Билефелд, Германия.

Първия семестър студентите прекарват в един от четирите университета по свой избор. Обучението продължава  в две от другите висши учебни заведения в зависимост от специализацията си. Тя може да бъде в една от следните области: макроикономически модели, микроикономика (теория и приложение в практиката), финанси и математическа икономика или иконометрия.

При успешно завършване на програмата, студентите получават двойна диплома от университетите, в които са учили.

За студенти от страните членки от  Европейския съюз е 8000 евро за целия период на обучение, а „Еразмус Мундус“ отпуска стипендии в размер на 20 000 евро.

Обучението се извършва изцяло на английски език. Студентите имат и курсове, които да ги запознаят с културата и езика на страната, в която учат.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата